June 21, 2010

BOLASEPAK DUNIA 2010 , World Cup football (soccer)2010.


BOLASEPAK DUNIA 2010 , World Cup football (soccer) 2010.








Assalamualaikum...
Serta Salam Sejahtera pada semua yang tersinggah kat blog saya ni, blog ke?
Sama ada anda Cina ke, India ke, Sabahan ke, Serwak ke.. kita dilahirkan disini, duduk elok-elok, sama-sama.. we all together in one nation, one citizen, 1MALAYSIA.
Begitujuga dengan sahabat-sahabat blog dari negara jauh dan dekat,
saya sayang kamu! where you coming from, I'm your friends too.. love to see u here! ok..lah ikut suka pemahaman anda lah.. saya pun dok 'kompius' jugak ni.. blok ka apa kenama ni..? senang cerita blog rojak le.. ni bukan apa.. orang blog kita pun tak mau koman eh.. betul tak? ha.. ni, nak tanya sikit.. semalam Hari Bapa adake sape-sape yang terlupe nak ucap selamat Hari Bapa pada Ayah atau Bapa you all?
hiss... jangan dok buat lupa..

Bapak itu satu manusia yang amat penting dalam hidup kita tau.. walau pun selalu kita ni dok bermanja dengan Ibu atau Emak..
tak semesti nya kita dok lupa pada Ayah atau Bapa, Bapa ni sangat sayangkan
anak-anak dia tau.. betul.. saya ni Bapa pada anak-anak.. saya tau la.. walaupun
kadang-kadang Bapa ni garang, bengis,.. tak leh nak manja-manja.. jangan dok cop semua yang kita buat Ayah tak suka.. sebab terlalu sayang lah, Bapak selalu banyak komplen apa yang kita buat.. kerana dia dah pernah alami dulu. jadi dia tidak mahu terjadi pada kita pulak.. macam mana pun dia, kita tetap dengan Ayah kita, itu je la Bapa kita, lagi satu, kekadang Bapa ni comot sikit..
misai, jangut yang ada, tak sempat nak gunting.. maklum saja lah.. sibuk sangat cari duit nak bagi makan anak-anak.. diri sendiri dak tak terjaga! biar macam tu pun, dia tetap Bapa kita, kita pun dah tahu manusia mana ada 'perfect'.. jadi luahkanlah lah kasih kit kat dia, sila lah, sms ke, talipon ke, ucap lah,.. 'Selamat Hari Bapa' ayah.. along sayang ayah. sebaris ayat itu dah cukup besar makna nya bagi ayah baca atau dengar! erm.. dalam dok cerita ni, tak da siapa ka nak ucap 'Selamat Hari Bapa' pada saya ni ha? kalau tak da.. saya ucap sendiri lah ye.. saya.! "Happy Father Day" awak! ya..ya.. terima kasih, sayang juge awak kat saye iye.. ?..
Untuk peminat bola.. ni ada saya selitkan foto-foto menarik tentang bola, sepanjang temasya bolasepak sekarang ni.. semua nya hanya yang terpilih sahaja..khas buat anda semua. semoga terhibur.



RUSTENBURG, SOUTH AFRICA - JUNE 21: David Beckham smiles during the England training session at the Royal Bafokeng Sports Campus on June 21, 2010 in Rustenburg, South Africa.



French referee Stephane Lannoy (L) gestures to Brazil's midfielder Kaka (2nd L) as Brazil's midfielder Gilberto Silva (2nd R) and Ivory Coast's striker Didier Drogba (R) look on during the Group G first round 2010 World Cup football match Ivory Coast versus Brazil on June 20, 2010 at Soccer City stadium in Soweto, suburban Johannesburg.


 Brazilian fans celebrate after Brazil won the Fifa World Cup South Africa 2010 football match against Ivory Coast, in Copacabana Beach, in Rio de Janeiro, Brazil on June 20, 2010. Brazil won 3-1.


A supporter of Ivory Coast cries after the national team lost their World Cup match against Brazil, as crowds gathered to watch the game in Abidjan on June 20, 2010. Brazil qualified for the last 16 of the World Cup with a 3-1 win against Ivory Coast in their World Cup Group G clash at Soccer City, but had star midfielder Kaka controversially sent off



TOPSHOTS Ivory Coast's midfielder Didier Zokora (top) leans on Brazil's midfielder Elano as they fight for the ball during the Group G first round 2010 World Cup football match Brazil vs. Ivory Coast on June 20, 2010 at Soccer City stadium in Soweto, suburban Johannesburg.

Members of the Ivory Coast starting team pose before theGroup G first round 2010 World Cup football match between the Ivory Coast and Brazil on June 20, 2010 at Soccer Citystadium in Soweto, suburban Johannesburg. Pictured are (top row-L to R) Ivory Coast's goalkeeper Boubacar Barry, defender Kolo Toure, midfielder Yaya Toure, defender Guy Demel, midfielder Cheik Ismael Tiote, striker Salomon
Kalou and bottow row (L to R) defender Emmanuel Eboue, striker Didier Drogba, midfielder Didier Zokora, strikerAruna Dindane and defender Siaka Tiene.








2 comments:

Zaini Punye Citer said...

apa2 pun. Argentina ttp juara..hehehe

♥xaturen♥ said...

ye.. ye.. setuju sangat la tu.!