POPULOUS THE GAME







HA.. INI DIA GAME YANG TERPOPULAR..!
TERSANGAT SYOK DAN BEST! NYA TAK TERKATA LA NO.. Aku main sampai setengah episod dah tak reti main lagi! Dia pakai IT aku pakai kudrat nasi putih.. mana nak lawan.

Okeylah kepada sesiapa yang berminat kat Game ini, jangan malu dan segan klik saja...

Maaf lah.. sebenarnya saya hendak link kan terus Download Game Populous itu kat sini, tetapi tidak menjadi..

Saya sudah mencuba berkali-kali masih juga tidak berjaya, jadi saya ada cara lain untuk anda download kan game Populous ini kedalam computer anda.

So.. ikutilah cara yang saya sediakan pasti berjaya dan cara ini telah saya test dan berjaya download berkali-kali game Populous ke laptop saya.

Jika anda berminat bolihlah cuba, tetapi game ini sama seperti game-game lain, akan merugikan masa anda.. kecuali anda dapat membahagikan masa atau menghad masa untuk bermain, atau bermain pada masa cuti-cuti saja.




Walau bagaimana pun, jika tekanan klik anda tidak berapa 'power'.. link itu tidak menjadi.
Jangan susah hati... tuan bolih cuba cara lain, tuan bolih buat cara menaip code yang disediakan dan save nanti ada link kat situ.. tuan bolihlah klik kat situ saja.. ye.

ok, buka Notepad.. salin semua seperti dalam Notepad dibawah!

Bila sudah siap salin semua, sila save as -> populous.html

Arahkan kemana file hendak disimpan, File name -> populous.html
Bahagian bawah drop down Encoding: pilih -> Unicode

Bila butang save ditekan, icon 'populous' akan muncul.
Saya gunakan RockMelt, populous tetulis dibwah icon Browser RockMelt, begantung dengan Browser apa yang anda guna.
Samada Firefox - Internet Explorer - Opera Internet Browser - entah apa-apa lagi lah..

Sila klik kanan pada icon browser anda, pilih open le kan... ermm...
Apa yang saya buat ini hanya untuk tuan-tuan yang belum biasa dengan code html ni... jika tuan sudah pandai sila abaikan saja ye...
Dan link untuk download gama populous akan tertera disana..

Lepas itu tuan adik kakak bolihlah tekan atau klik pada link tersebut [download populous game]

Beberapa saat selepas link tadi diklik, download pun bermula dibawah sebelah kiri tu.. tekan butang 'Keep' untuk teruskan download, tekan 'Discard' jika tidak sukakan-nya.

Selamat mencuba dan selamat bermain!

Atau cuba kelik bawah yang ini..!

populous the game

Andai tidak bolih juga, sila lakukan seperti arahan diatas.



Terima kasih!


Baca Lagi Sini!





#
renno0301
3 months ago 6
Populous !! I remeber playing it when I was so young !! Dear Lord...
I'm sad, miss those times !

#
grantden1
1 month ago
Oh wow!!! I miss this game. Was a total blast to play. Lost a lot of sleep on Friday nights playing this.

#
trustarfever
5 months ago 10
I bought this game in 2000 ;and I still play it. One of my favorite games. I finished all the levels in this game with no cheat codes.I wish they would remake it. Too Bad, EA doesn't make good games like this anymore

2 comments:

xaturen said...

amboi... tak de orang minat game ni ka? aku dulu nak dapat game punya susah...! esh.. esh... tak tau nak kata apa la no...!

♥xaturen♥ said...

Never take someone for granted … Hold every person close in your heart, because you might wake up one day and realize that you have lost a diamond while you were too busy collecting stones.....