June 29, 2010

Khalid terus ditekan - Didesak lepas jawatan MB


SYAH ALAM 28 Jun - Setelah terpaksa melepaskan jswatan Pengurusi Majlis Pimpinan Parti Keadilan Rakyat(PKR)Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim berhadapan pula dengan satu lagi cabaran hebat! iaitu desakan supaya meletakan saja jawatan Menteri Besar.

Ramai dikalangan pemimpin PKR sendiri bependapat sukar untuk Khalid menjalankan tugasnya sebagai Menteri Besar memandangkan kuasa politik dipegang oleh Naib Presiden PKR, Azmin Ali yang telah dilantik oleh Pengurusi Majlis Pimpinan PKR Selangor.

-
Begitu lah sedutan ahkbar tentang kepincagan pentakbiran Selangor dibawah pimpinan PKR. Maka banyak lah ahli-ahli politik sebelah lagi memberi komen tentang perihal nasib Tan Seri Abdul Khalid Ibrahim, kedengaranlah nada teramat sinis dikeluarkan bagi di muatkan dalam akhbar-akhbar tempatan, seolah-olah mereka seronok bila melihat kegagalan Khalid serta PKR di Selangor.

Saya kata' Itu kita tak perlu ambik tahu sangat la.. sebab kita memang sudah tahu siapa sebenarnya yang mentakbir PKR kan.. biarkanlah diaorang PKR bertelagah sesama sendiri merebut jawatan dan kepentingan, ahli-ahli parlimen yang sebelum ini merentah Selangor pun bukan main sinis memperkatakan tentang Khalid Ibrahim dan nasib Pentakbiranya sekarang. Mereka macam tidak malu mengatakan kepincangan orang lain sedangkan semasa mereka memerintah, mereka sendiri GAGAL memerintah untuk kepingan rakyat! dan gagal juga memerentah dan mengawal untuk kepentingan sendiri!
Yang ada dalam mulut pun tidak pandai nak jaga, tidak usahlah nak buli Tan Seri Khalid Ibrahim pulak! Kesian Tan Seri Khalid..
Jaga kerja-kerja sekarang sudahlah! banyak pekerjaan yang perlu diperbaiki supaya kepercayaan rakyat boleh kembali semula. Rakyat sebenarnya mahu kepimpinan yang telus dan berkualiti, yang tidak mudah menebang balak sesuka hati! dan mengabaikan keperluan orang melayu. peratusan pengundi melayu sedikit.. yang mendaftar sebagai pengundi pun, seperti dilapurkan 40 - 1, jika kemenangan bukan dari mejority orang melayu, alamat kata macam bola lah awak, sebab undi pehak itu boleh beralih arah dengan sekelip mata sahaja.
Wahai pemimpin Melayu.. Insaf lah... kuatkan 'iman' bila berkuasa. Jaga lah kepentingan atau hak orang melayu! andai kata mejoriti orang melayu lemah dan kecewa, mereka tidak akan ambil peduli lagi akan hal politik! bermakna, kita semua orang melayu akan susah kemudian hari.

No comments: