April 06, 2011

Kadang kadang kita ni pelupa!

Assalamualaikum... erm...

Memang kita mudah lupa... lupa pada segala-galanya pulak tu!
Salah satu nya yang paling selalu sangat kita lupa ialah, ni buat orang yang sudah dewasa, maksudnya bila anda sudah berumah tangga.. akeh.. keh..keh..
Yang bujang bolih dengar buat pedoman atau ikutan kalau yang sesuai.. siapa kata kita ni tak lupa! lupa tak banyak sikit mesti lupa punya...
Alaaa... tak nak cakap lah..! nanti malu nak baca,  mu...ha..ha.. 
erm... ok semalam kita orang pancing kat sungai K berdekatan dengan Tambatan D'Raja, sekali kita orang guna udang, buat umpan.. saya ni bisalah.. mana lah reti sangat mancing ni..  sekadar ikut ikut je...
Tegah sedap berangan.. terperanjat jugalah dia punya jerit... eeee dah kena aku punya... woo..besar wooo..
Siap pakai sauk kecil buat angkat naik, mau terlepas kalu main layan je..
Belida... ikan belida..! besar.. dekat tiga kilo... ermm.... ikan banyak duri, alahai...

he..he.. lebih kurang besar macam gini la.. yang kami dapat tu... Air sungai K sangat keruh... ikan nak bernafas pun tak bolih... paru paru  eyy... mak! ingsang dia lah, akan tersumbat dengan tanah sawit le...

Nampak nya hari demi hari.. saya punya follow makin bertambah.. ni hari ni saya bukak blog dah ternampak seorang lagi ikut juga jadi follow.. namanya -Mr Ej- ke.. cam tu lah... Saya mengucapkan ribuan terima kasih kerana sudi follow blog saya ni...
Yang best nya saya rasa macam tak dapat nak pergi jejak kat blog anda! sebab nya tak ada link nya kut.. entah lah saya pun tak pandai sangat.. agak agak sesiapa bolih tolong kalau saya nak pergi trek blog ini?
Cuba lihat kat bawah ni,.. bolih anda tolong bantu saya ? kat mana nak klik punat nya tu..?

Harap -Mr Ej- datang komen kat sini dapat lah saya trekking ceewahhh... dan akan follow anda juga, jumpa blog anda juga! terima kasih bebanyak ye.. saya hadiahkan sekuntum mawar untuk anda sekalian yang selalu sudi datang sini! Ada sebilangan follow lain pun cam tu juga... tak de link..! tapi jika anda komen ke ket shoutbox ke.. dapat juga saya pi singgah bloganda.. he. he. he..

2 comments:

Anonymous said...

aku nak ulas x tau apa nak ulas...
ko carila lagi yang boleh memening kan otak aku ni...
hala tuju bangsa ke.....
pasal penyokong yangf taksub ke...
pasal ciptaan bangsa melayu yang di guna seluruh duniake...
x kira apalah...

♥xaturen♥ said...

heh... he..
baik tuan! ye saya cuba..