August 01, 2010

Dapat award!


Assalamualaikum.
hi... apa khabar semua...?
ermm..! hari ini hari Ahad. Ahad yang sangat ceria untuk saya, dan saya harap begitu juga lah untuk anda! Hari ini sangat ceria sebab saya dapat Award istimewa nihh.. cuba lah tenung-tenung lama sikit.. mana tahu kejap lagi giliran anda pulak yang dapat.. hehe.. saya sangat teruja lah bila tetiba pulak dah dapat Award Best Friends!
Mula-mula tu rasa cam tak caya je.. sebab siapalah saya ni kan..maklum le saya ini baru sangat dalam dunia belog ni...walaubagaimana pun saya sangat berterima kasih dengan awek yang baik hati lagi comei tu.. yang memberikan peranugrahan Award Best Friends ni kat saya. nak tahu siapa yang bagi Award ini meh ramai-ramai kita serbu tempat dia, mana tahu esok-esok anda pulak yang dapat,..hehe..

So.. jangan malu jangan segan silalah beramah mesra dengan mira yang istimewa ni.. kat blog dia yang sempoi tetapi menarik tu.. sekali jengah saje anda akan lihat sings yang macam ni.. the89dimension Voice of MiNe::: From the Thought of Youth haa.. bermakna anda dah sampai le tu tempat dik Amira kita.
ok .pada sesiapa yang akan dapat award ni nanti you'll kenalah ikut syarat-syarat yang telah ditetapkan..
ehek ! *-*  - syarat yang mudah lagi senang dilakukan ia-itu :-

- Bagi siapa sahaja yang menerima award ni , diharuskan memberikan/tag kepada lima orang lagi . Kemudian beritahu yang mereka telah di tag untuk Award ini..!
- Selepas itu , si penerima award harus meletakkan link-link berikut di blog/artikel masing-masing'
( kat entri yang macam saya buat ni.. )

4. mira

Sebelum korang letak link-link di atas , padamkan dulu link yang berada di no 1 (padam Shiyda) . kemudian semua link yang tinggal dinaikkan satu level keatas! seperti link no 2 menjadi no 1 , link no 3 menjadi no 2 dan seterusnya . Selepas itu , masukkan link korang sendiri di bahagian paling bawah sekali iaitu no 5 . ok ? tentu paham kan.. Tapi you'll semua kena iklas dan adil ye dalam menjalankannya . Jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang dan kesemua mereka yang ditag meletakkan link dengan betul , maka jumlah backlink yang didapat ialah :-

Posisi 5 : jumlah backlink = 5
Posisi 4 : jumlah backlink = 25
Posisi 3 : jumlah backlink = 125
Posisi 2 : jumlah backlink = 625
Posisi 1 : jumlah backlink = 3,125

Menurut info dari SEO ( Search Engine Optimation ) ramai blogger telah mendapatkan 1,953 ,125 backlink dan keuntungannya . Blog korang akan mendapatkan trafik tambahan , apalagi jika ada yang meng'klik' link ke blog korang .

Selain mengeratkan persahabatan antara blogger , award ini boleh membantu untuk menaikkan trafik dan backlink ke blog you'll semua.
Kesimpulannya : award - dapat ramai kawan - baclink - trafik - pagerank meningkat .
sekarang saya nak cari lima orang dan tag mereka untuk Award ini.
ermm... ookey.. ini dia saya sudah tag lima kekawan.! :
5.  Mamma
adeehh....selesai tugas saya! -  TQ.....  '*_*'
p/s ermm.... want this post in 'English'? Check it out here lovies!!

5 comments:

jaya jr said...

haha,terbaik aa award,,tq bro!!!

echah mashuri said...

waa...dpt award..ecece...blanje ar da dpt awrd tuh!hiihhi

♥xaturen♥ said...

Main Award pulak le ni.. pergh... perasantan pulak hehe...

@jaya jr:
haha.. u r welcome..

@echah mashuri:
baru dapat.. hehe.. belanje no hal.. nak makan ape? tosey... sedap!

zulkbo said...

salam..
tahniah..
wah cantik
award ni

♥xaturen♥ said...

Tak sangka pun dapat Award.. hehe.... ini pun sedikit-sebanyak diatas sokongan anda semua juga..

@zulkbo:
memang cantik .. terima kasih!